Inainte de a stabili numele afacerii, a culorilor pe care sa le utilizezi sau a extensiei de domeniu potrivita pentru tine, trebuie sa incepi prin a cauta macheta WordPress potrivita, in functie de domeniul in care iti desfasori activitatea. Pentru inceput, este important sa stii ca WordPress este cel mai utilizat CMS (content managament system), peste jumatate din numarul total al site-urilor disponibile pe Internet folosesc aceasta platforma. Cele mai importante brand-uri care utilizeaza WordPress sunt: eBay, Facebook, Google, Mozilla, CNN or NASA.
Odata ce ai decis sa utilizezi WordPress pentru site-ul tau, trebuie sa stii ca nu iti va fi usor sa alegi macheta perfecta pentru afacerea ta. Poti alege din mii de machete pe care WordPress ti le pune la dispozitie. Teme gratuire, teme premium, teme care vizeaza strict nisa din care afacerea ta face parte - ai la dispozitie atat de multe optiuni, incat cautarea poate deveni stresanta. Insa dupa ce ai ales machera potrivita pentru tine, te vei convinge de flexibilitatea, usurinta de utilizare si de personalizare pe care WordPress o ofera fiecarei afaceri, de la site-uri de dimensiuni mici, pana la blog-uri sau magazine online complexe.
Urmatorul pas este alegerea unui nume de domeniu si a unei companii de gazduire web. Este esential ca site-ul tau sa fie disponibil pentru clienti si vizitatori in orice moment, iar o companie de web hosting profesionala va avea grija sa elimine situatii in care site-ul nu functioneaza. In plus, vei da dovada de profesionalism prin crearea unor adrese de email de forma numeletau@numelecompaniei.com.
In ceea ce priveste numele de domeniu, acesta ar trebui sa fie de forma www.numeleafaceriitale.ro. Daca domeniul pe care l-ai stabilit initial nu este disponibil, nu este nici o problema. In ultimii ani, au aparut sute de extensii, care ii vor oferi afacerii tale online un plus de valoare. Poti alege orice, de la .com, .org, pana la .academy, .club, .social sau daca nu te simti foarte inspirat, poti opta pentru .xyz. Pe langa extensia de domeniu, tine minte ca numele ales trebuie sa fie scurt, usor de memorat si de retinut, atragator si sa te reprezinte si acum, cand esti la inceput de drum, insa si peste cativa ani cand afacerea ta va deveni un brand.
In continuare, trebuie sa instalezi macheta WordPress pe care ai ales-o si sa o personalizezi. Fie ca vrei sa adaugi o pagina "Despre noi" sau una dedicata serviciilor pe care le oferi, mergi in panoul de control al site-ului dupa ce te-ai autentificat cu user-ul si parola. Da click pe "Pagini" si apoi pe "Adauga Pagina". Aici trebuie sa introduci titlul si textul care vrei sa apara pe pagina respectiva. Pentru a crea o pagina interactiva, poti adauga filmulete video sau imagini. Dupa ce ai terminat, da click pe "Publica". Pentru ca aceasta pagina sa fie viziba pe site, mergi in panoul de control, la sectiunea "Aspect" si apoi la "Meniu". Aici va trebui sa bifezi casuta din dreptul paginii pe care ai construit-o si sa apesi "Adauga in Meniu" si "Salveaza Meniu". Pentru a-ti personaliza site-ul, poti realiza chiar tu unele modificari, insa daca doresti schimbari mai complexe, precum implementarea unui slider, cea mai buna solutie este sa contactezi compania cu care colaborezi.