#Logo #WebSite #MagazinOnline #SocialMedia

Cum sa optimizezi imaginile pentru un site WordPress

Imaginile sunt o componenta esentiala a unui site, care te ajuta sa atragi atentia cititorului, sa desparti paragrafe lungi de text sau sa transmiti rapid mesajul dorit. Insa, imaginile pot afecta viteza de incarcare a unui site si implicit procesul de SEO. Optimizarea unei imagini pentru website nu se rezuma doar la format si dimensiune, ci si la denumirea pe care aceasta o are. In acest articol voi explica pasii pe care trebuie sa ii urmeti pentru a-ti optimiza corect imaginile de pe site, cu scopul de a atrage mai multi utilizatori si de a obtine o pozitionare mai buna in rezultatele motoarelor de cautare.

Alege tipul de imagine potrivit
Probabil stii deja ca imaginile pot fi de mai multe tipuri, cele mai comune fiind JPEG, PNG si GIF. Fiecare dintre aceste tipuri de imagini are un scop diferit. JPEG este potrivit pentru fotografii sau imagini complexe, care contin multe culori, PNG pentru imagini de dimensiuni mai mici, precum logo-urile sau butoanele, iar GIF este alegerea perfecta pentru imagini cu o calitate redusa si este cunoscut ca fiind formatul potrivit pentru fisiere animate. Asadar, inainte de a alege formatul potrivit pentru o imagine ia in calcul mai multe aspecte, precum culori, dimensiune sau textul inclus intr-o imagine (logo, infografic etc.)

Stabileste dimensiunea imaginii
Desi esti tentat sa crezi ca o imagine trebuie salvata la o rezolutie foarte mare pentru a-si pastra calitatea, acest lucru nu se aplica intotdeauna. Stii deja ca viteza de incarcare a site-ului este o componenta esentiala in procesul de SEO si ca imaginile pot influenta acest aspect, de aceea trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a lua decizia de a salva o imagine la o dimensiune foarte mare. In plus, vizitatorii petrec mai mult timp pe site-urile care se incarca rapid si evita site-urile care folosesc imagini de mari dimensiuni tocmai datorita faptului ca acestea folosesc mai multe resurse.

Personalizeaza numele fisierului
Inainte de a incarca o imagine pe site, alege un nume descriptiv. Acest procedeu te va ajuta sa sa obtii o pozitionare buna in rezultatele motoarelor de cautare si in acelasi timp, vei gasi mult mai usor imaginile in fisierele de pe computer. Ca sa te convingi de importanta acestui pas in procesul de optimizare al imaginilor pentru site-ul tau, inregistreaza o cautare in motoarele de cautare pentru imagini (Google Images) si vei observa ca imaginile afisate contin acel cuvant cheie in denumire.

Optimizare SEO by SEOElite

Web Design realizat de DowMedia

Gazduire Web by BugetHost

© Toate drepturile rezervate - Dow Media Consulting SRL - Splaiul Independentei 202B, Bucuresti, Sector 6
cloud-synckeyboardlaptop-phone