#Logo #WebSite #MagazinOnline #SocialMedia

De ce design-ul site-ului este important?

Cu atat de multe tutoriale, articole sau chiar carti despre construirea unui site, acest proces nu mai este atat de complicat ca in urma cu cativa ani. Asta nu inseamna insa, ca oricine poate realiza un site cu un design profesional si care pune in valoare produsele sau serviciile pe care le ofera clientilor. Design-ul site-ului este un aspect vital in dezvoltarea unei afaceri online, care implica o serie de actiuni, unelte si chiar competente profesionale.

Site-ul reprezinta un element vital in procesul de dezvoltare a unei afaceri. Chiar daca un potential client a trecut pragul magazinului tau fizic, acesta poate cauta online informatii despre companie, produse sau servicii. Cu cat design-ul site-ului este mai bine realizat, de la imbinarea culorilor si a imaginilor, pana la texte si structura meniului, cu atat clientul va avea mai multa incredere in produsele/serviciile tale. Cele mai importante aspecte pe care un designer trebuie sa le ia in calcul atunci cand construieste un site sunt:

Elementele brand-ului
Afacerile offline care doresc o prezenta online trebuie sa utilizeze elementele brand-ul (logo-ul, culorile, slogan-ul, font-ul etc.). O afacere la inceput de drum (start-up) trebuie sa aleaga culorile, sa schiteze logo-ul si sa construiasca un slogan puternic, care sa evidentieze elementele forte ale afacerii. Indiferent de tipul afacerii, elementele identitatii vizuale trebuie sa fie aceleasi, atat in mediul online, cat si in mediul offline. Astfel, clientii si potentialii clienti vor recunoaste rapid brand-ul.

Continutul
Desi continutul este realizat de un copywriter, designer-ul stabileste modul in care este afisat un text. In functie de domeniul de activitate al unei afaceri online, textele trebuie sa fie mai complexe, cu paragrafe si fraze lungi, sau mai simple, cu propozitii scurte si la subiect. Cu toate acestea, o pagina care contine mult text poate fi obositoare, dificil de parcurs, iar clientul isi poate pierde interesul. In acest caz, designer-ul poate insera textul intr-o pagina care utilizeaza mult spatiu negativ (spatiu gol). Acest truc este foarte utilizat de designerii profesionisti si are rolul de a-i ajuta pe cititori sa isi relaxeze ochii.

Structura site-ului
Site-ul companiei trebuie sa fie usor de navigat, avand in vedere ca este un instrument esential in dezvoltarea unei afaceri. Structura site-ului poate atrage sau indeparta clientii. Concurenta este atat de mare online, incat este suficient ca utilizatorii sa nu gaseasca rapid informatiile dorite pentru a cauta in alta parte. Clientii si potentialii clienti prefera sa acceseze site-uri care au o structura usoara, chiar si atunci cand acestea cuprind un numar mare de pagini.

Castigarea increderii clientilor
Comunicarea este unul dintre cele mai eficiente modalitati de a castiga increderea clientilor si a potentialilor clienti. Canalele prin care poti incuraja comunicarea sunt multiple, de la email sau chat online, pana la blog sau social media. Testeaza si descopera care este modalitatea de comunicare preferata de clientii tai.

Nimeni nu va cumpara produsele tale daca site-ul nu inspira incredere si are un aspect ieftin, neprofesional, care nu inspira incredere. Indiferent de scopul si obiectele afacerii tale, site-ul trebuie sa fie construit tinand cont de aceste aspecte. Asigura-te ca site-ul scoate in evidenta punctele forte ale afacerii tale, altfel, va face mult rau decat bine brand-ului tau.

 

Optimizare SEO by SEOElite

Web Design realizat de DowMedia

Gazduire Web by BugetHost

© Toate drepturile rezervate - Dow Media Consulting SRL - Splaiul Independentei 202B, Bucuresti, Sector 6
cloud-synckeyboardlaptop-phone